Monday, January 12, 2009

7 Perhentian

Hujan berterusan turon tanpa henti untok 2 hari then air laot plak pasang besar. So banjir r d Bandar Kuching. Tp still bersyukor psl rumah aku terselamat. Cuma air belakang rumah jer bergelombang besar. Dan hari ni amat meletihkan psl aku bwat bberapa hentian sbelom sampai balik k rumah.

Hentian pertama:
PPKS, Tabuan: 8.30 am- 4.30 pm
Kelas Health in Occupational. Sangat meletihkan.

Hentian kedua:
Rumah aunt d Kampong Semarang: 12.00 noon- 2.00 pm
Semalam rumah dia d masoki air. Kira 1 kaki. Terok gak r. kotor 1 lantai. Selamat rumah 2 tingkat then boleh r pindah barang naek atas.

Hentian ketiga:
Choice Supermall: 5.00 pm – 5.30 pm
Beli barang2 keperluan termasok Cheesy Wedges KFC. Then dlm pejalanan balik ttiba tengok ada blok jalan. Banyak kereta. Duh..!! air laot naek jalan r. so aku terperangkap r. naya r kalu nak jalan gak. Rosak r motosikal kang.

Hentian keempat:
Hentian bas Sungei Lumut: 6.00 pm -7.00 pm
Selamat ada bekalan makanan dan bahan bacaan. Baca buku Stephen King: IT

Hentian kelima:
Surau Sungei Lumut: 7.00 pm -8.30 pm
Sembahyang Maghrib then check balik, air still naek. So tunggu sampai jemaah Isya’. 1 keajaiban hari ni ialah aku boleh bwat something yg aku paling susah nak bwat: bersalam. Tp arini tadi aku leh bsalam ngan semua jemaah kat surau tu. Then bwat aku brfikir ‘kalu aku x bwat benda2 jahat then aku boleh menjadi idola modal insan r…’ wakaka. Tamat Isyak air dah surot

Hentian keenam:
Rumah aku: 8.40 pm- esok ari r
Balik rumah. Rehat. Layan tenet

Hentian ketujoh:
Mimpi…!!! Zzzzz



Kesimpulan: punya banyak event blaku dlm hari ni dan aku x amik gambar 1 poon. Ceh…!! Kamera yg x berfungsi…!!!

1 comment:

razy san said...

haha,,ruginye ko..aku rse camera ko tu kne gantung kt leher la slalu..1 lg nsb la ko x sampai hentian KAJANG!!!hehehe