Tuesday, February 24, 2015

Membuat Potret Diri

Dalam previous post aku ada lukis satu watak dalam Big Hero 6 ni then beberapa hari kemudian aku edit dan reedit dan edit lagi dan menghasilkan beberapa sketch baru yang aku sendiri rasa much better than the original one. Even lastly aku decide untuk buat versi muka aku sendiri based dari sketch asal. So sila layan.


Atas ni ialah versi asal yang aku kurangkan bentuk bujur muka dan tukar mulut terngaga tu kepada mulut duck face. Yap, nampak muda dan cute sikit ar kan daripada asyik terkejut sepanjang masa.



Kemudian aku tambah cermin mata besar nerd macam yang aku punya. Mata besar dan pakai pulak cermin mata besar. Hmmm..



Apakah nerd kalau tak pakai smart-smart ar kan? So aku tukar pakaian dan biar nampak bijak pandai sikit. Dan tambah sejemput janggut sikit. Tengok sketch ni ingat muka aku zaman belajar dulu. Yap, aku nerdy (dan comel) dan naive habis. LOL



So terfikir aku nak buat sketch kartoon muka sendiri. Rambut aku panjang sikit then aku pun lukis rambut ar.

Kemudian aku tengok-tengok dan aku tak rasa ia macam aku sebab aku sekarang ni banyak grumpy dan moody sepanjang masa so aku tukar emosi muka dan terhasillah sketch terakhir yang aku gelar sebagai potret diri. 











Haaa.. amacam..? Klik gambar untuk tengok saiz sebenar dan detail.

7 comments:

skulluv said...

style bro.

Razfira said...

cantik

Leto Hadar said...

cantik! Apa next projek nih lepas Roman Berahi??

Aj Abdullah said...

tq skulluv

tq razfira

aku nak kekal berahi ar, leto hadar. hahaha btw tq support

Anonymous said...

maap..saye ambik pic yg 3 trakhir tu ea..halal kan ea..hihi

Aj Abdullah said...

halal tapi jangan mengaku diri sendiri pulak yang buat tau. hohoho

Anonymous said...

ok3..tq bro..