Sunday, April 11, 2010

Orang BAEK-BAEK

Semalam ambik exam paper SPA. Gi ngan sorang kawan 1 sekolah menengah yang dah lama x dengar khabar berita. Then bila sampai kat pusat peperiksaan jumpa ramai lagi kenalan then kongsi cerita2 terkini sikit sebanyak. Then pass tu ttiba kawan tu kuar 1 statement "Aj, banyak gak kawan ko r. Aku sorang pon x kenal ssapa..” Then aku terfikir balik. Hmmm…

Teringat masa b4 nak masok Universiti dulu, family and friends yang rapat agak bimbang ngan aku dalam 1 perkara ni: mampu ke aku bwat kawan or aku akan menyendiri sepanjang tempoh 3 tahun kat U kelak.. Aku gelak kehairanan jer masa tu. Mungkin sebab tragedy at the end of form 5 dan 2 tahun di form 6 menjadikan ia tempoh KEGELAPAN bagi aku so sepanjang masa tu aku sangat2 menyendiri dan x nak berkawan ngan sesapa.

Tapi bermulanya zaman Universiti semuanya seem to changed. Bermula dari rumate pertama, MUM sehingga ke hari terakhir ngan rumate terakher, ISYRAF bersalam selamat tinggal, then belajar SAFETY, then kerja kat LODGE, then ambik GEMS, then kat STIDC… it seems like tuhan sangat2 sayangkan aku. DIA sentiasa memberikan orang-orang yang baik-baik untok bersama aku. Yap, there r no body perfect tapi mereka2 ni sangat2 terbaek untok aku. Aku sangat2 berterima kasih pada tuhan kerana meminjamkan mereka kepada aku walau untok tempoh yang terhad. Juga berterima kasih pada rasa sayang dan supportivenya mereka kepada aku selama ni.






Cuma aku rasakan aku sahaja yang bukan terbaek untok mereka2 semua ni. Even bukan terbaek untok sesapa pon pasal I never ever try to appreciate their love. It seem like aku sendiri bina pagar sempadan penghalang yang akan menghentikan sesiapa dari masok ke dalam diri aku dan sekaligus menghalang aku sendiri dari keluar. Im just being too selfish.. aku hanya fikir diri aku tanpa fikir perasaan orang laen..



Then akan ada yang kata: that wasn’t true.. Aj akan sentiasa bersama aku stiap kali aku perlukan dia. Dia akan hug aku sehingga aku berhenti menanggis. Dia akan suroh aku tido di bed dia ketika otak aku bercelaru. Dia akan lepak berjam2 untok dengar cerita aku setiap hari.

Cuma persoalannya sekarang: hanya korang sahaja yang memberi hati2 korang pada aku dan aku hanya menerimanya. May be benar kata sorang kawan ni. Aku terlalu banyak menyimpan rahsia. Aku x pernah share it with someone yang aku sendiri gelar as kawan. Seperti aku x pernah bagi hati aku sepenuhnya kepada sesiapa. Seperti aku x pernah percayakan korang pun selama ni..





Aku cukop2 berterima kasih kepada mereka2 yang masih kekal setia mencuba untuk membuka pintu hati aku. Percayalah, aku pon ingin pintu hati aku terbuka Cuma aku x tahu bagaimana..








Esok ialah satu hari baru yang akan memberi peluang kedua kepada aku. Bukan semua manusia diberi peluang kedua untok menebus apa yang telah mereka lakukan. Aku yakin tuhan memilih aku kerana dia mahu aku kekal berada bersama-sama orang2 yang baek.

2 comments:

diyanalicious said...

aloloh~ chuomel je..kalo wendhu aku on, ckp je..haha. btw, bila mao turun KL? nak buat pesta bogel-bogel neh~ yeehaaa~~~!!! Y_Y

ZassHell said...

ala aj..
jangan ckp mcm tu..
best jek kawan dgn ko...
walaupun sekejap..
hehehehe...
hah.. gudluck tok spa ko...
mudah-mudahan pjalanan ko di permudahkan olah ALLAH S.W.T
aminn...