Wednesday, July 29, 2009

ELMO is EMO today

(Dear Fazlee, post kali ni aku akan ceritakan betapa aku sangat2 emo pada eee.. ko tau r sendiri.. sekaligus membuktikan bahawa aku memang lelaki yang punya ciri2 emo yang terlampau)

How does it feel bila setiap kali kita mintak tolong or pelawa sorang kawan ni then dia akan sentiasa bagi alasan. Sekali dua mungkin r leh caya. Lama kelamaan rasa something r kan?

Ni ada r cerita sorang makhluk tuhan ni. Bak kata aku kat atas ni, cam tu r dia. Ttiba hari smalam entah apsal aku leh teringin nak mengajak r dia keluar lunch sesame ngan kkawan lain. Nak bincang something. Tapi as usual dia kuarkan r alasan: kali ni nenek dia meninggal plak. Aku terima je r as same as aku terima alasan2 dia b4.

Ttiba waktu rehat lunch ada r sorang pegawai kat bahagian aku called urgently mintak tolong plus panggil r sorang kawan. So dia yang terdekat so aku panggil r dia jap. Ttiba dia bagi alasan yang bwat aku benggong: alasan yang bebeza ngan alasan b4. Duh.. sakit hati aku..

Moral valuenya skarang kalu nak menipu biar ar alasan ia x berubah-ubah. Bila fikir banyak kali: ini bukannya kali pertama dia ayik bwat alasan demi alasan. Setiap kali ajak gi mana2 ada je jawapan x boleh. Nak mintak tolong pon susah r. Setiap kali ada event melibatkan aku pon dia x datang. Terfikir r jaoh d sudut hati aku: dia ni ANTI aku ker? Aku ada bwat statement power ke sampai dia BENCI sangat kat aku. Muka jumpa aku cam biasa jer tp dalam hati siapa tahu. Susah r ada manusia cam ni..
.
.
Entah kenapa hati aku ni sangat mudah nak bagi dia or sesiapa second change. Orang bwat taik belakang aku pon aku still leh terima. Sbb aku rasa manusia punya sebab untok berubah. Tapi bila tembelang dia dah pecah.. duh susah r wei..

Petang tu gak aku perlu cari pasangan lelaki untok event kat Dewan Undangan Negeri. Semua orang kecuali dia aku mintak tolong. Sakit hati jer nak mintak tolong dia lagi. Entah apa pulak alasan yang akan aku dengar kali ni…


Ttiba teringat plak cerita budak jaga bbiri yang menipu. Kali pertama dia kata serigala serang bbiri dia, memang r penipuan dia orang leh terima tapi kedian bila dia betol2 mintak tolong x ada sesiapa yang percaya… sama r.. sori next time x ada r ruang nak percaya kat ko… kaki kelentong…
.
.
.
P/s: bwat yang terasa, aku mintak maap r sesangat kalu statement aku ni bwat ko sakit hati ke or may b memang stiap reason ko tu sememangnya betol ker. Aku dah x nak carik musoh ngan sesapa r. Even bwat sesapa pon aku nak bagi tau r yang aku x akan judge korang based on others cakap. Tapi kalu things what others cakap berlaku depan hidong aku sendiri then nak wat cam ne kan?
.
.
.
.
Wassalamu r.

4 comments:

~ ♣ NiZaM ♣ ~ said...

maaf aku tak terasa.. hahaha

btol2.. kalo aku dah hilang kepercayaan kat seseorang.. sumpah sampai bebila pon kepercayaan itu tidak akan pernah wujud lagi..

dalam hati masih terngiang2 betul ke dia ckp..?...

ini lah manusia hipokrit (istilah zaman moden) ataupun munafik (istilah dr sudut islam)

Aj: Makhluk Tuhan Paling Seksi said...

wakaka. selamat ko x perasan.

tu r nak kata munafik of hipokrit kang kecik hati plak mamat tu.. tapi tu r, sakit hati r.

LeE said...

adakah mamat tuh someone from GEMS???

hmmm.....

Aj: Makhluk Tuhan Paling Seksi said...

hmmm...

Dia sudah datang...



dan dia akan bergosip dan kemudian memberi code name pada mangsa umpatannya..


wakaka



tepok dada tanya selera r