Friday, May 22, 2009

Freddy Mawar

Dah lama rasanya aku x post blog ttg individu tertentu. Last blog ialah ttg 2 orang kawan masa kat U dulu: DIDI n DAUS. Sepatutnya aku upload post ni beberapa hari terdahulu tp masalahnya internet kat tempat aku ni ttiba bwat hal plak. Baru dua hari lepas jer intenet wokey so aku pilih untuk post. (ya, Fazlee... tentang roomate ko. May b next ttg cousin ko r plak)

Aku x tahu kenapa aku boleh tulis 1 post khas tentang dia. Tentang seorang lelaki yang aku x pernah kenal walaupun dia ada berhampiran aku setiap hari. Bila masa aku boleh ramah n main-main ngan sesapa saja tapi bila berada berhampiran dia then aku jadi x tahu apa nak bwat. Mungkin ada beberapa kali aku tegor dia tapi bila reaksi di yang sangat dingin bwat aku rasa cam hampagas plak.

Manusia biasanya akan menilai seseorang berdasarkan pengalaman yang pernah berlaku pada mereka. Akan ada ciri-ciri tertentu yang boleh di kaitkan kepada orang lain. Even dari pandangan psikology pon perkara cam ni ialah normal. So x pelik r kalu kita boleh detect tindakan orang yang baru kita kenal hanya based on pengalaman kita handle orang yang kita rasa ada persamaan ngan orang tu.

Tapi yang pelik ttg lelaki bernama Freddy ni ialah: aku or sesapa pon x dapat nak relate dia ngan sesiapa or apa2 pon. Dia jenis orang yang berada di luar fikiran sesiapa. X ada sesiapa pon yang leh jangka tindakan dia. X ada sesiapa pon yang leh tahu ttg apa yang dia fikir. Just imagine dalam tempoh sebulan berada dalam kelas, semua ahli kelas sangat2 leh mesra kecuali ngan dia. Dia jalan sorang2. Dia makan seorang2. Dia keluar kelas bila masa dia nak. Dia x berkomunikasi ngan budak kelas. Bila ada xtiviti then dia x nak terlibat. Bila semua ketawa then dia cuma bwat donno. Seolah2 dia memang x pernah wujud dalam kelas.

Aku masih ingat pada minggu lepas bila kelas bwat ice breaking. Then fasilitator suroh kami tulis something ttg diri sendiri yang orang laen tak tahu pada a piece of paper. So as usual r kertas tu akan d bagi secara rambang. Ttiba kawan sebelah aku jadi hairan. Kat piece of paper dia tulis something yang bunyi 'HOW DO I DEFINE A GOOD LIFE?'. Ayat tu sendiri dah bwat aku terhenti. Bwat aku berfikir panjang. Kalu yang lain akan tulis ttg berat, tinggi, hobi, warna kegemaran tp bila kat kertas tu tulis cam tu untuk describe diri dia aku dapat rasa something pelik.

Aku masih ingat pada hari orientation dulu. First impression aku tentang dia ialah sorang mamat yang berada dalam khalayak popular. Musti kaki perempuan. Musti akan bergaul ngan kelompok sejenis ngan dia je r. Ngan muka yang woke dan body yang muscle plus tatoo kat tangan lg... duh, bila dah lebih sebulan berlalu aku rasa bhw dia adalah sangat2 berbeza. Bila aku kata sangat2 berbeza then aku maksudkannya dgn SANGAT2 BERBEZA.


Aku tak tahu kenapa aku leh jadi sangat2 fokus kat dia. Even aku sendiri x tahu kenapa aku leh post blog yang khas tentang dia. Something tentang perbezaan dia. Sesuatu yang menjadikan aku lihatnya berbeza. Cukop pasti bukan sebab tarikan seksual r. Bukan juga sebab simpati.


Sesuatu tentang dia.

Dia bwat aku ingat tentang seseorang.


Seorang yang cukop dekat tapi aku dah lupa tentangnya...






Dia bwat aku ingat tentang . . . . .

4 comments:

Pri 6 said...

Hi! hw r u? Long time no talk!~whee~

Aj: Makhluk Tuhan Paling Seksi said...

hi Pri6
im fine
wat about u?

Pri 6 said...

U noe lah...UPSR...five letters
S-T-U-D-Y. LOL!

Aj: Makhluk Tuhan Paling Seksi said...

study?
wakaka
i never study 4 my UPSR


suddenly
i just got the result...