Monday, September 1, 2008

Kejutan

kejutan ialah satu perkara yg semua orang perlu terima walaupun hakikatnya realiti kejutan itu adalah sukar untok diterima. lately dalam beberapa hari kebelakangan ni aku cukop banyak terima kejutan. Hari ni 2 kejutan besar berlaku.

First: ppagi lagi aku terima called dari sorang kawan. mmula tanya khabar je r then ttiba dia tanya apa yg aku bwat. Jawab ngan jujor "Menganggor r". Still in mood malas nak carik kerja. Then aku tanya dia balik jawab dier "Behenti belajar". first aku agak terkezot. May b dia gurau2 jer tapi then dia bagi penjelasan balik. Cam maner aku nak pecaya pasal dia final year student (realiti die kata ada 2 tahon lg). Alasan dier : dah x boleh terima belajar lagi dan dia dah ada pendapatan yg lumayan tampong hidop dier. tergamam dan aku terpaksa terima setiap apa keputusan dier.

Petang plak ttiba bangon dr tidor petang ada berita sedih. Aunt aku yg aku panggil as UDAK ADAH meninggal dunia. cukup tergamam. pasal baru Ahad lepas keluarga kami handle kenduri kawen abang aku dan dier sihat cam biasa jer. even leh gurau2 ngan aku cam biasa jer. rasa tergamam sangat2 pasal dia suker sakat aku then suddenlly bila dengar berita yg dia still leh handle juadah bersahur tapi x sempat bersahur. meninggal pada 1 day of RAMADHAN. Al Fatihah. Still tergamam dan aku terpaksa terima setiap apa Keputusan dari DIA.

1 comment:

misae-aka-yana said...

terkejut juak la.. baru je lepas kenduri.. rasanya kamek sik sempat kenal andak adah