Saturday, April 11, 2009

Tale & Time

Music latar: Cinta Sempurna by Yuna

Last Thursday layan TALENTIME by YASMIN AHMAD. Sejujornya aku rasa agak kecewa. Apa yg dia cuba bawak kali ni agak gagal r. Mesej cerita mmg ada r tapi x dapat sampai ngan jayanya r. Bak kata pensyarah aku masa bwat tessis dulu “Better bwat topic yg rangkuman dia lebih kecik then leh r hurai keseluruhan dr bwat topic besar tp hasil dia x diselesaikan semua” n bak kata pepatah Melayu lama “Jngn sampai yg d kejar x dapat then yg d kendong bercucoran”. Plus x lupa d sebabkan pelakon yg penghayatan sebijik cam hampagas.

Back 2 reality.

Kadang2 kita terlalu mengharapkan hidop ni akan berjalan sama cam cerita yg mostly nya fantasi. Kita berharap agar setiap konflik akan berakhir dengan keindahan. Akan ada KEAJAIBAN yg muncol untok menyelesaikan setiap permasalahan kita. Walupon aku yakin semua tahu semua tu x mungkin akan berlaku tp aku juga amat yakin bhw jaoh dalam hati setiap orang masih ada lagi yg akan terus berharap akan keajaiban untok berlaku.


Second last blog aku tulis ttg isu aku me’resign’kan diri dari jawatan guru di Lodge Group of School menghasilkan banyak giler komen aku terima yg mostlynya dari student2 aku, outsiders n ada yg certain yg x leh dipercayai. Even masa masok kelas 2B banyak gak r yg kuarkan issue ni. Ada yg mintak aku tukar fikiran untok mengajar semula. Kecuali sebahagian budak 2B n mostly kesemua bbudak kelas 1B saja yg sangat happi bila dapat tahu aku akan resign.



Ada yg kata tindakan aku berhenti as a pengecut. Aku x ambik port pon kalu org nak kata aku as a pengecut or wat ever r. Pasal telingga aku ni dah imun pada kata2 org r x kira kutokan or motivasi. Cuma aku dah lama x behenti d tengah2. Aku bwat sesuatu musti sampai penghujong. Tapi bila ada masa aku perlu berhenti then aku akan berhenti.




Entah kenapa aku dapat rasa ada something dlm diri aku hilang. Something yg sentiasa bersama aku stiap masa. KEGILAAN AKU. Mungkin ia dah hilang sbb makin banyak event yg bwat aku hilang diri aku. Hingga last 2 week incident yg bwat aku parah sangat2.





Aku perlu lari sekali lagi. Bukan lari dari masalah cuma lari apabila aku mmg perlu berlari. Sbb masa kita makin pendek. Sebelom kita hanya mampu terdudok..

6 comments:

Pri 6 said...

Berlari again...haha, just kidding!

Aj: Makhluk Tuhan Paling Seksi said...

run..!! run 4 yr life..!!

AkMaL BeSt said...

huhu mr A.J lme xdgr kabar ye huhu

Anonymous said...

Lol!!
Cikgu AJ!!
Im janet!!
IM SO HAPPY THAT U R BACK!!! :D
I LOVE U

Pri 6 said...

U went back to teach???

Aj: Makhluk Tuhan Paling Seksi said...

mr AKMAL, wei dah nak jadi student tahon akher r ko.. giler cepat masa berlalu

Janet, u love me? wokey..

pri6
i m not..